Pompen en Verlouw

Gemente 's-Hertogenbosch 2011

Verlichtingsplan renovatie garagecomplex Pompen & Verlouw te ’s-HertogenboschDe locatie bevat een monumentale hal met stalen spanten en een glazen kap welke wordt begrensd aan de zijde van de Vughterstraat door een kantoorruimte met bovenwoningen en aan de kant van de Parklaan door de voormalige directiewoningen. Al deze onderdelen zijn in de jaren dertig gebouwd naar een ontwerp van architect J. van Kaathoven en gewaardeerd als rijksmonument.Met het oog op mogelijk ander toekomstig gebruik is het lichtplan in drie fasen te realiseren. Centraal staat de verlichting van de hal vanuit het hoogste punt dak. In fase 2 is aangegeven de verlichting van de plafond delen links en rechts van de daglicht straat. Afhankelijk van de nieuwe functie van het gebouw is er in fase 3 de mogelijkheid op de stalen spanten lichtbronnen te monteren die het juiste lichtniveau kunnen realiseren.
i.s.w.m. Miel Wijnen- Wijnen architectuur 's-Hertogenbosch

Sluit project